Pamantul se vede acum foarte clar si din iPhone

Data publicarii: 28-10-2008 | IT&C

Aplicatia Google Earth a fost lansata ieri si intr-o varianta pentru iPhone. Telefonul Apple devine astfel primul mobil prin care utilizatorii pot vizualiza imagini din lumea intreaga, captate de sateliti.

iPhone Google Earth este distribuit gratuit prin magazinul virtual iTunes App Store - accesibil de orice calculator sau terminal iPhone. Primii utilizatori care au putut descarca aplicatia, inca de duminica, au fost cei din Australia si Japonia, iar cei din Romania vor putea instala Google Earth incepand de maine.

Pachetul de instalare are aproximativ 9MB, iar instalarea dureaza intre 3 si 5 minute. In momentul in care porniti programul prima data dupa instalare este indicat sa asteptati cateva minute pentru ca GE sa se incarce complet. "Utilizatorii nostri ne-au spus ca isi doresc ca GE sa functioneze pe dispozitive mobile", a spus Peter Birch, Product Manager pentru Google Earth.

Calator touchscreen

Daca in cazul versiunii pentru calculator navigarea se face cu ajutorul mouse-ului si a butoanelor pentru zoom si stanga-dreapta, in cazul celei pentru iPhone totul se face manual. GE a fost adaptata pentru tehnologia "multitouch" a telefonului Apple, toate operatiunile putand fi realizate cu degetele. La prima folosire aplicatia va accesa aplicatia Maps (livrata o data cu telefonul) pentru a stabili pozitia actuala a utilizatorului. Cu o simpla trecere peste ecran a degetului de la dreapta la stanga, romanii pot ajunge la Paris.

Un ghid real

Daca se opteaza pentru rularea Google Earth impreuna cu Google Maps, utilizatorii vor vedea pe ecran mai multe puncte de interes - restaurante si baruri, dar si muzee sau cinematografe.  Desi in ceea ce priveste Romania aceasta functie lipseste, daca sunteti turisti, ea va poate fi foarte utila. Sunt incluse cele mai importante locuri de vizitat din Roma, Paris, Londra, New York sau chiar din Tokyo sau Sydney.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: