Detalii despre noul Mercedes Gullwing
Data publicarii: 29-10-2008 | AutoDivizia de performanta de la Mercedes-Benz lucreaza din greu la supercarul C197, care va deveni, pe piata, noua generatie Gullwing. Modelele de teste au fost surprinse de fotografii spion cu numeroase ocazii, de fiecare data camuflate serios. Cu toate acestea, Mercedes a dezvaluit informatii in legatura cu acest model clientilor sai premium, care au oferit cateva date mai departe jurnalistilor australieni de la Drive.
Gullwing va avea un pret de pornire in jurul valorii de 150.000 euro, plasand acest model in segmentul lui Lamborghini Gallardo si Ferrari F430. Supercarul va debuta in anul 2009 la Salonul Auto de la Frankfurt.
Motorul AMG in configuratie V8 si capacitate de 6.2 litri a fost modificat si va fi montat frontal. Puterea ar trebui sa ajunga la 572 cai putere si cuplul motor la o valoare de 700 Nm.
AMG promite o cutie cu sapte trepte si dublu ambreiaj, montata in fata puntii spate, pentru o distributie aproape perfecta a masei: 48/52.
Baia de ulei va fi cu sorb uscat, ceea ce ajuta performantele, permitand asezarea cat mai joasa a motorului.
Manevrabilitatea va fi ajutata de distributia maselor si aerodinamica, pe cand cutia de viteze ultra-rapida va oferi cifre de acceleratie comparabile cu Bugatti Veyron.
Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h ar trebui sa fie sub patru secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/h. Clientii AMG sunt cunoscuti pentru obisnuinta lor in a comanda vehicule cu aceasta restrictie inlaturata, permitand trecerea cu usurinta peste bariera de 300 km/h.
Ca premiera pentru Mercedes-Benz si divizia sa de performanta, AMG, C197 va avea un sasiu din aluminiu care va folosi o noua tehnologie de constructie, avand tinta de a mentine masa totala a modelului pana in 1650 kg.
Gullwing va folosi o platforma complet noua, diferita de modelul actual SL si chiar si de noul model SL, care va fi lansat in 2012.

AMG a primit responsabilitatea dezvoltarii supercar-ului, cu toate ca va lucra in tandem cu HWA - compania lui Hans Werner Aufrecht - fondatorul AMG. De altfel, Gullwing va fi primul model care va aparea pe piata doar in versiune Mercedes-AMG.
Usile de tip fluture, care au aparut pentru prima data pe 300 SL "Gullwing", vor fi si ele prezente, iar interiorul va fi inspirat din cel al aceluiasi model.
Mercedes se asteapta ca presa si pasionatii sa denumeasca modelul "Gullwing", indiferent de ce denumire ii vor da acestia, la fel cum s-a intamplat si cu modelul 300 SL.
C197 nu va fi succesorul lui SLR, ci va fi pozitionat intre SL 63 AMG si SL 65 AMG Black Edition.
Mercedes-Benz intentioneaza sa produca o serie limitata de 5000 exemplare ale modelului. O versiune decapotabila cu acoperis textil, fara usile "fluture", va aparea in 2011.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri