Valoarea pensiei private - redusa cu o treime din cauza crizei

Data publicarii: 29-10-2008 | International

Motive de ingrijorare pentru cine si-a investit economiile in fonduri de pensii. Criza economica a dat buzna cu "zilele ei negre" peste milioane de britanici, iar "banii albi" pusi de oameni deoparte pentru a-si asigura existenta la batranete au fost redusi cu circa o treime. La atat se ridica scaderea de valoare inregistrata de fondurile de pensii britanice, care au pierdut doar in luna octombrie 157 miliarde lire sterline.

Fiecare dintre cei 3,7 milioane de britanici care au contribuit (independent sau alaturi de angajatorii lor) la un fond de pensii privat trebuie sa se astepte la a detine acum cu 28% mai putin in contul de pensie, relateaza The Daily Mail.

Cei mai afectati sunt cei care, in plina criza, se apropie de varsta de pensionare. Ei vor fi obligati sa stea mai mult timp angajati, pentru a creste perioada de contributie la fond si a iesi la pensie intr-un moment cand situatia fondului care le-a gestionat banii este mai buna. Ceea ce nu se poate sti este daca si cand anume fondurile de pensii isi vor reveni si daca nu cumva cei aproape de varsta de pensionare nu se vor numara intre cei concediati, intr-o tara in care somajul creste de la o luna la alta.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: