Indicator de bord care iti spune cat de ecologic conduci

Data publicarii: 30-10-2008 | Auto

Din ce in ce mai multi producatori de automobile iau in consideratie lansarea de masini cu propulsie mixta, astfel incat scaderea consumului sa fie de ajutor atat posesorilor, prin diminuarea cheltuielilor pentru benzina, cat si mediului, prin reducerea poluarii.

Ford nu face exceptie si, in plus, pentru modelele hibride produse vrea sa adauge un indicator de bord cu LCD de dimensiuni reduse care sa arate cat de bun sau rau pentru mediu este stilul de condus al soferului.

Dispozitivul, numit SmartGauge, invata soferul sa-si adapteze stilul astfel incat sa reduca consumul. Pe acelasi ecran pot fi afisate totodata si alte informatii, precum nivelul de incarcare al bateriei sau al rezervorului, momentul in care partea electrica preia conducerea, temperatura motorului etc. Daca soferul abordeaza un condus economic, ecranul va afisa o grafica sugestiva, sub forma unor frunze verzi.

Primele masini pe care se va regasi acest gadget sunt variantele hibride ale Ford Fusion si Mercury Milan, produse la fabrica Ford din Mexic. Ele vor fi lansate pe piata in 2009.


George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: