Culmea curajului: un miliardar francez deschide o banca in mijlocul crizei

Data publicarii: 30-10-2008 | Finante-Banci

Grupul de investitii Carlo Tassara detinut de miliardarul francez Romain Zaleski va lansa o noua banca in Polonia luna viitoare, in urma unei investitii de 450 milioane de euro, scrie Yahoo Finance.

Alior Bank, noua institutie financiara, isi va incepe activitatea oficiala pe 17 noiembrie. Va avea o retea de 80 de unitati iar pana in 2012 miliardarul spera sa o extinda pana la 200 de unitati, timp in care numarul angajatilor va creste de la 1.300 pana la 3.300.

Noua banca isi propune sa castige o cota de piata de 2% din zona de retail banking si de 4% in zona de clienti business. Oficialii institutiei spun ca acum e cel mai bun moment pentru a lansa o astfel de afacere, criza finaniciara nefiind nicidecum un obstacol.

"As putea spune, in mod paradoxal, ca este cel mai bun timp pentru o noua banca. Perspectivele unei recesiuni sunt foarte mici. A fi nou pe piata este un alt mare avantaj. Noi nu avem credite toxice sau derivate care sa ne traga in jos", spune Wojciech Sobieraj, directorul executiv al Alior.

Fondul de investitii Carlo Tassara detine pachete majoritare in grupurile franceze EDF si Vinci si in companiile financiare italiene Intensa Sanpaolo, Edison, Generali.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: