Criza impinge firmele romanesti spre leasingul operational pentru a reduce costurile

Data publicarii: 31-10-2008 | Afaceri

Companiile se vor orienta catre serviciile de leasing operational pentru a reduce costurile cu intretinerea flotei de masini, in conditiile in care cheltuielile pentru intretinerea flotei pot oscila lunar in contextul economic actual, sustin reprezentantii companiei Sixt New Kopel Group.

"Romania inca nu a atins punctul culminant in ceea ce priveste criza financiara. Atunci cand acest lucru se va intampla, investitorii si marile companii vor depune toate eforturile pentru a reduce presiunile asupra obligatiilor financiare", a declarat directorul executiv al Sixt New Kopel Group, Dudy Perry, intr-un comunicat.

El a adaugat ca interesul fata de leasingul operational va continua sa creasca in 2009.

"Cheltuielile pentru intretinerea flotei de masini proprii ar putea oscila lunar, producand dezechilibrari ale balantei financiare", a explicat Perry.

Oficialul Sixt New Kopel Group a aratat ca, in acest caz, companiile se vor orienta catre serviciile de leasing operational, pentru a elimina presiunile financiare si pentru a reduce costurile cu intretinerea unei flotei de masini.

Perry a adaugat ca, in cazul leasingului operational, costurile de intretinere pentru masini sunt predictibile pe intreaga durata a contractului.

El a subliniat ca tot mai multe companii prefera sa inchiriaze masini lunar "pentru a elimina necesitatea de a semna un angajament financiar pe termen lung".

Sixt New Kopel a intrat si pe piata masinilor "second-hand" in 2007, oferind spre vanzare masini care au facut anterior obiectul contractelor de leasing operational si inchiriere ale companiei.

NewsIn