Mallul din Rahova asteapta 30.000 de clienti in prima zi

Data publicarii: 31-10-2008 | Afaceri

Centrul comercial deschis astazi in cartierul Rahova a adunat 96 de retaileri care vor ocupa o suprafata de 25.000 metri patrati. Atractiile noului mall sunt primul patinoar in incinta si primul cinematograf 3D complet digital.

Investitia in noul magazin tip mall a fost de 70 milioane euro, insa valoarea acestuia dupa constructie se ridica la 140 milioane euro, potrivit lui John Houghton, director in cadrul Mivan Development Romania, compania care a construit centrul. Tot el a estimat ca nivelul mediu al chiriilor din mall este de 30 euro/metru patrat.

In ciuda comprimarii economiei la nivel mondial, dezvoltatorii Liberty Center sunt ferm convinsi de succesul investitiei si afirma ca mallul va genera vanzari anuale de 220-270 milioane euro.

"Ne asteptam la un trafic zilnic de 30.000 de vizitatori. Potrivit unei estimari statistice, un vizitator va cheltui intre 20 si 25 de euro", a declarat Marius Barbu, directorul executiv al Liberty Center. Houghton a mai spus ca a primit "foarte multe oferte de vanzare a centrului comercial", insa va lua in considerare aceasta optiune "numai dupa ce pun mallul pe picioare". Suprafata totala a mallului este de 65.000 de metri patrati, din care suprafata inchiriata reprezinta aproximativ jumatate (25.000 metri patrati). Astfel, veniturile lunare doar din chirie ale mallului se ridica la circa 750.000 euro.

In ziua inaugurarii pentru public, Liberty Center nu va lucra la capacitate maxima, 16 magazine din total nefiind gata pentru deschidere, a afirmat Houghton, care a completat ca spera ca "restul de magazine vor fi operationale in cel mai scurt timp". Proprietarii Liberty Center mizeaza pe faptul ca magazinele Altex, Sprider, Billa si Hervis vor functiona ca o ancora pentru clientela, adica vor atrage un numar mare de oameni. De altfel, in mallul din Rahova se deschide primul magazin din Capitala al firmei Hervis, specializata in articole sportive. Pe langa "retailerii-ancora", in centrul comercial mai sunt prezenti si Marks and Spencer, Sephora, Next, Reserved, Kenvelo, Tom Tailor, Steilmann, Pizza Hut, Burger King, McDonald's, Springtime, KFC si altele.

Integral in Romania Libera