Bogatii nu se mai inghesuie in Pipera

Data publicarii: 31-10-2008 | Imobiliare

Zona Pipera - Iancu Nicolae, odata un punct de atractie pentru cumparatorii cu potential financiar, si-a pierdut din stralucirea de altadata, in principal din cauza infrastructurii deficitare si a exploziei pe care au cunoscut-o preturile terenurilor si imobilelor din zona, sunt de parere reprezentantii companiei EuroMetropola.

"Daca in urma cu un an si jumatate zona atragea in principal cumparatori din sfera high-class si din clasa peste medie, acum dezvoltatorii si-au indreptat atentia si spre clasa de mijloc, venind cu produse care vizeaza aceasta categorie sociala", afirma consultantii EuroMetropola.

Preturile terenurilor din zona pornesc de la 400 euro si pot atinge si 1.200 euro, diferenta fiind dictata de planul de amplasament. Iar pentru metrul patrat construit preturile pornesc de la 1.000 euro si ating chiar si 2.500 euro, in functie de suprafata, amplasamentul imobilului, calitatea finisajelor. Cu cat suprafata imobilelor este mai mare, cu atat pretul metrului patrat construit scade.

"Preturile de prezentare ale proprietatilor nu sunt realiste in foarte multe dintre situatii, insa se tinde spre o reglare intre pretentiile vanzatorilor si ceea ce poate asimila piata acum. Pretul de prezentare este de obicei brut si reprezinta cea mai optimista asteptare a proprietarului, insa, in urma negocierilor, se ajunge la un pret de vanzare cu pana la 20% mai mic decat cel anuntat in prima faza", explica cei de la EuroMetropola.

Volumul vanzarilor este mai scazut cu 30-40% fata de perioada similara a anului trecut, iar principalele motive sunt "zvonistica", explozia nejustificata a preturilor pe anumite portiuni si infrastructura inca incapabila sa sustina intr-un mod rezonabil proiectele demarate in zona sau alte proiecte noi. Au fost situatii speciale in care locatarii din zona Iancu Nicolae - Pipera au avut neplaceri legate de defulari ale canalizarii, care au fost indelung mediatizate, fapt ce a determinat o scadere considerabila a interesului investitorilor si cumparatorilor pentru aceasta zona.

"Viitoarele preturi vor fi influentate de proiectele de infrastructura care se vor duce pana la capat in zona, este posibil sa mai apara cresteri izolate, insa intre limite aproape insesizabile. In momentul de fata, preturile scad numai in situatiile in care proprietarii sunt cu adevarat presati sa vanda. Pentru investitori au aparut multe zone noi si atractive din punctul de vedere al pretului si care sunt mult mai pregatite din punctul de vedere al infrastructurii sa sustina proiecte de anvergura", au adaugat consultantii EuroMetropola.

Curierul National