Card cu diamant incrustat pentru milionarii din Kazahstan

Data publicarii: 04-11-2008 | Diverse

Sfidand recesiunea globala si dezastrul facut de criza creditelor pe piata financiara, Kazkommertsbank, o banca din Kazahstan impreuna cu MasterCard, au lansat cardul de credit "Diamond" cu care spera sa atraga milionarii tot mai numerosi din aceasta parte a lumii, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Numele cardului nu este doar o figura de stil prin care sa se sublinieze calitatile acestuia. El are o perfecta acoperire in realitate deoarece in centrul sau are un diamant de 0,02 carate. Taxa de administrare va fi de 1.000 dolari pe an, iar limita de depozit de 50.000 dolari.

Numarul cardurilor emise va fi limitat la 1.000, in fiecare luna eliberandu-se 30 de bucati. Oficialii bancii spun ca targetul este format din clientii VIP. Potrivit statisticilor locale, Kazahstanul are 12.000 de milionari la o populatie de 16 milioane.

Fosta republica sovietica are mari zacaminte de minerale si carbuni. In momentul de fata este cel mai mare exportator de uraniu si unul din principalii producatori de diamante.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: