Viitor nesigur pentru angajatii RBS

Data publicarii: Astazi, 05-11-2008 | International

Royal Bank of Scotland, una dintre cele mai mari banci din Marea Britanie, cauta solutii de salvare dupa ce actuala criza a creditelor a prins-o pe picior gresit, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Directorul bancii, Stephen Hester, aflat pe aceasta pozitie de doar o luna, a anuntat ca multe dintre filialele si diviziile neperformante vor fi vandute sau inchise, soarta a numerosi angajati fiind pusa sub semnul intrebarii. RBS a avut de suferit atat din cauza investitiilor mari in derivate emise de bancile de pe Wall Street, cat si ca urmare a unor investitii gresite.

"Analizam cu atentie toate filiale pe care le avem in lume si incercam sa deosebim problemele temporare de cele de lunga durata, astfel incat sa stim ce sa inlaturam. Ceea ce ne intereseaza acum este reducerea costurilor si mentinerea doar a acelor divizii care aduc profit", spune Hester.

RBS are 170.000 de sucursale in intrega lume. Fostul director, Fred Goodwin, a initiat in urma cu doi ani o politica de crestere si extindere rapida, prin achiztii si deschidrea de noi filiale. Printre cele mai mari achizitii au fost cele ale ABN Amro si NatWest.

RBS este prezenta si pe piata romaneasca in urma preluarii in 2007 a ABN Amro, banca aflata aici din 1995, cu filiale in 15 orase ale tarii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: