10.000 de euro + TVA, ora electorala senzationala

Data publicarii: Astazi, 05-11-2008 | Media

Dan Diaconescu: "Ma astept sa incasam cam un milion de euro pana la sfarsitul campaniei". Legea da dreptul televiziunilor sa stabileasca un tarif unic pentru candidati. "Noi voiam sa luam mai mult de la cei bogati si mai putin de la saraci" spune Diaconescu, anuntand ca grila e deja plina. Pentru aparitiile in prime-time, la emisiunea Dan Diaconescu Direct, tariful este de 10.000 de euro pe ora. Publicitate electorala va exista si la Taraf TV si Etno TV. Cum posturile muzicale se adreseaza "ruralului disciplinat", potrivit actionarului Silviu Prigoana, tarifele sunt "populare": 5.000 de euro ora de emisie, cu 5 spoturi publicitare incluse. Chiar si candidatul Prigoana isi va plati aparitiile la televiziunea sa.

Si B1 va avea in grila emisiuni cu candidati, dar acestea nu vor fi gazduite decat sporadic in emisiunea Nasul. Radu Moraru spune ca pierde cu politicienii rating si bani din publicitate: "Pe mine chiar ma deranjeaza campania asta electorala". Tarifele aplicate de Antena 3 nu au fost facute, deocamdata, publice. Pro Tv anunta ca nu va percepe taxa pentru emisiunile electorale. UDMR se plange ca o televiziune de stiri i-a cerut 3,5 mil. euro pe "un pachet" de aparitii electorale.

Tarife pentru toti

Doar 10.000 euro plus TVA, ora in prime-time, sub umbrela Dan Diaconescu Direct. 1.500 de euro plus TVA ora la matineul Zori de zi; 5.000 plus TVA ora de dupa-amiaza, la Se intampla acum. 4.000 plus TVA la Cafeneaua politica, de luni pana joi, in intervalul 18-19. Toate, la acelasi OTV. 5.000 de euro, ora la Taraf TV si surata lui Etno, cu 5 spoturi publicitare incluse.

Acestea sunt tarifele anuntate ieri de oamenii acestor televiziuni, pentru prezenta in emisiunile electorale a pretendentilor la un fotoliu de parlamentar. Conform legii, fiecare post comercial este obligat sa stabileasca un pret fix, pentru toate formatiunile interesate, "pe unitate de timp si emisiune". Aceasta regula nu e de natura sa-l entuziasmeze pe Dan Diaconescu: "Noi voiam sa luam mai mult de la cei bogati si mai putin de la saraci. Dar in Romania sunt aceleasi tarife pentru toti, e comunism in capitalism". Chiar si asa, patronul de la OTV si-a ocupat deja intreaga luna de campanie: "Am vandut de mult, aproape tot. In ultima saptamana, vom avea 6-8 ore de emisiuni electorale pe zi.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: