Cresterea talentelor, mai eficienta decat recrutarea

Data publicarii: 06-11-2008 | HR/Cariere

Aproape jumatate dintre companii cred ca trainingul intern reprezinta o modalitate de a creste talente si de a economisi sume importante, potrivit unui raport realizat de compania de consultanta Cranfield School of Management.

Cercetarea arata ca 44% dintre companii cred ca investitiile in training reduc costurile cu angajatii pe termen lung, 33% spun ca pregatirea interna motiveaza echipa, iar 52% cred ca are un rol important pentru retentia de personal. In acelasi timp, aproximativ 80% dintre companii spun ca angajatii pregatiti in interiorul firmei sunt mai bine pregatiti decat cei pe care ii recruteaza. De asemenea, majoritatea companiilor sunt de parere ca trainingul reduce fluctuatia si absenteismul si creste motivatia si productivitatea angajatilor.

Potrivit studiului Romanian HR Profile 2008, realizat de compania HR Corporate Dynamics si Business Edu, in 2008, doar 4% dintre companiile de pe piata romaneasca au investit peste 500 de euro anual, per angajat, in programele de training, 2% intre 400 si 500 de euro, iar valoarea bugetului mediu anual de training per angajat, incluzand si cheltuielile logistice de 165 de euro pe angajat. Datele mai arata ca 6% dintre angajatori investesc circa 100 de euro anual per angajat, alte 6% dau intre 150 si 200 de euro, in timp ce numai 2% cheltuiesc sume cuprinse intre 300 si 400 de euro. Principalii jucatori de pe piata romaneasca de training sunt Ascendis, Achieve Global, TMI, Codecs.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: