CSA limiteaza comisioanele intermediarilor de asigurari la 15% din primele incasate

Data publicarii: 08-11-2008 | Finante-Banci

CSA a plafonat nivelul comisioanelor acordate de asiguratori celor care contracteaza polite de raspundere civila auto (RCA) la 15% din valoarea primelor incasate, pentru ca asiguratorii sa aloce o suma mai mare primei de risc pe fondul crizei intenationale, a anuntat arbitrul asigurarilor.

Potrivit prevederilor anterioare, comisionul platit de asiguratori putea depasi 15% din valoarea primelor incasate.

"Urmare acestor amendamente, asiguratorii vor putea sa aloce, din tariful de prima existent, o valoare mai mare pentru acoperirea primei de risc, astfel incat sa poata contracara mai usor daunalitatea in crestere", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, intr-un comunicat.

CSA a luat aceasta decizie in urma intalnirilor repetate cu societatile de asigurari autorizate sa practice RCA, avand totodata in vedere contextul economic actual.

Consiliul CSA a mai decis ca  asiguratorii sa poata modifica limitele de despagubire si tarifele de prima notificate Comisiei dupa minimum trei luni de la ultima modificare, fata de termenul de sase luni prevazut anterior.

"Asiguratorii isi vor stabili tarifele ca si pana acum, respectiv pe baze actuariale, astfel incat sa garanteze permanent indeplinirea obligatiilor care decurg din asigurarile RCA incheiate, constituirea rezervelor tehnice, plata contributiilor legale, precum si acoperirea cheltuielilor de achizitie si de administrare", se mai arata in comunicat.

Sistemul de corectare a primei de asigurare de baza, folosit de societatea de asigurare, va permite acordarea unor reduceri totale de cel mult 25%, cu exceptia reducerilor acordate pensionarilor si persoanelor cu deficiente locomotorii, potrivit CSA.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: