Cum vor arata hotelurile viitorului

Data publicarii: 12-11-2008 | Lifestyle

Cocktailuri aduse de roboti, televizoare cu vedere panoramica modificabila in loc de ferestre, paturi care te leagana pana adormi: sunt doar cateva din dotarile standard ale hotelurilor viitorului in viziunea unei echipe germane de cercetatori.

Oamenii de stiinta si inginerii de la Fraunhofer Society au construit o camera-prototip intr-un laborator de 1.500 mp din Duisberg. Camera, spre deosebire de cele actuale, este complet rotunda. Piesa de rezistenta este fereastra masiva care in timpul zilei lasa invitatii hotelului sa vada peisajul din jur, insa noaptea se transforma intr-un ecran pe care poti rula filme.

Podeaua camerei are o retea de senzori care monitorizeaza venirea oaspetilor si declanseaza restul sistemelor, precum incalzirea camerei sau luminarea ei. Patul simuleaza o miscare pendulatorie care iti alunga si cele mai cronice insomnii.

Baia de cele mai multe ori minuscula a hotelurilor obisnuite a fost inlocuita cu o adevarata instalatie spa. Becurile cu infrarosu o pot transforma instant intr-o sauna. Initiatorii proiectului recunosc ca multe dintre elementele folosite de ei sunt deja realitati in cateva din cele mai luxoase hoteluri, insa nici unul nu are toate aceste facilitati reunite.




George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: