ProData Consult se lanseaza oficial in Romania unde isi deschide o reprezentanta

Data publicarii: 12-11-2008 | Afaceri

ProData Consult, firma internationala de consultanta IT, si-a lansat oficial biroul din Romania si vine cu o noua abordare a businessului de profil, concentrat pe furnizarea internationala de servicii si de consultanta IT de inalta specializare, a anuntat compania.

Intrarea companiei in Romania a fost luata in calcul de ProData Consult la sfarsitul anului 2007, miza fiind reputatia specialistilor IT din Romania precum si o rata de crestere incurajatoare a externalizarii serviciilor IT de catre companiile cu operatiuni la nivel global.

"Principiul dupa care functioneaza businessul ProData Consult este cel al impresariatului de expertiza si talente in IT. Avem deja in Romania o retea de 150 specialisti IT de prima mana, de competentele carora au nevoie clientii nostri. Pe de alta parte, reteaua globala ProData Consult constituie o excelenta oportunitate pentru expertii IT romani de a evolua in proiecte internationale provocatoare in toate colturile lumii. Primii specialisti IT ProData Consult Romania au inceput deja sa lucreze in proiecte internationale pentru companii de top din Europa iar feedback-urile de la clienti sunt foarte bune", a spus directorul executiv al ProData Consult Romania, Ciprian Moga.

ProData furnizeaza experti externi pentru proiectele IT derulate de companii, care completeaza sau coordoneaza, in functie de cerere, echipa de proiect a clientului. Tot mai multe companii opteaza pentru solutia de staffing extern pentru proiectele IT, iar studiile efectuate de ProData pe piata daneza arata ca, in prezent, 25% din pozitiile din proiectele IT derulate de firmele autohtone sunt asigurate prin aceasta solutie. Acest procent a fost atins in urma cresterii constante a cererii de staffing extern, de la nivleul de 5% in 2003 la 25% in 2008. Trendul ascendent al cererii se face remarcat si in majoritatea pietelor europene, cu diverse viteze de dezvoltare.

ProData Consult este o retea globala de consultanti IT cu sediul central in Copenhaga, Danemarca, este prezenta cu birouri proprii in 12 tari si deruleaza operatiuni in Europa Occidentala si de Est, America de Nord si de Sud. Datorita retelei sale extinse la nivel global, ProData Consult poate furniza, in cel mai scurt timp, oriunde in lume, servicii sau consultanti cu expertiza ridicata pentru proiecte IT derulate de companii.

ProData Consult a fost infiintata in anul 2001 in Suedia. Extinderea retelei globale a companiei a inceput in 2002. Acum, Prodata Consult este prezenta cu birouri proprii in Danemarca, Olanda, Irlanda, Polonia, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Rusia, Mexic, Columbia si Romania.

ProData Consult activeaza in segmentul serviciilor IT de inalta calificare, punand la dispozitia companiilor competente in domenii precum analiza, design-ul, arhitectura si dezvoltarea de software, management de proiect, business management, testare, documentare, operare si mentenanta. Principalele competente asigurate de ProData Consult sunt in domeniile Microsoft, Oracle, SAP, Sun/J2EE, sisteme integrate pentru telefonia mobila, cu un accent pe tehnologiile noi si de avangarda.

Cifra de afaceri ProData Consult a fost de 33 de milioane de euro in 2007. Compania a avut o evolutie constanta in ultimii 6 ani, inregistrand rezultate financiare pozitive.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: