Compania Poiana isi inchide fabrica de la Brasov

Data publicarii: 12-11-2008 | Finante-Banci

440 de oameni care lucreaza in acest moment la fabrica Poiana din Brasov vor fi disponibilizati pana la finalul lui 2009. Producatorul de dulciuri paraseste Romania pentru Bulgaria, dar spune ca aceasta relocare nu are legatura cu criza financiara. Poiana doreste sa se dezvolte, iar Romania nu mai asigura conditiile necesare pentru ca acest lucru sa se intrample. Dupa diferite studii de piata, cei de la Poiana au decis sa renunte la fabrica de la Brasov. Pierderea e cu atit mai amre cu cat compania aducea un aport important municipalitatii Brasov, prin taxele si impozitele pe care le platea.

Fabrica Poiana din Romania s-a deschis in 1995 si se va inchide dupa 13 ani de activitate. Compania spune ca isi va extinde activitatea si in alte tari in afara de Bulgaria, dar nu a precizat care vor fi acestea.

Alte companii a caror situatie a angajatilor este nesigura sunt Dacia, Sidex, Siderurgica Hunedoara, CS Resita. Problema este mult mai grava pentru ca in spatele acestor colosi industriali sunt alte cateva mii de intreprinderi mai mici care au de suferit.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: