Directorul Merrill Lynch: nu suntem departe de un nou 1929

Data publicarii: 13-11-2008 | International

John Thain, directorul executiv al Merrill Lynch crede ca economia globala va intra intr-un proces sever de incetinire a cresterii, comparabil cu cea din perioada de dupa crahul financiar din 1929, scrie Financial Times citand declaratiile facute de Thain in cadrul conferintei anuale despre serviciile bancare si financiare ale companiei.

El a mai spus ca este optimist, insa de o maniera precauta, in ceea ce priveste viitorul industriei serviciilor financiare, insa nu priveste cu mult optimism perspectivele din viitorul apropiat ale economiei Statelor Unite si ale pietelor globale.

"In acest moment economia americana se contracta foarte rapid. Avem in fata o perioada de incetinire globala. Nu va fi o criza asemanatoare cu cele din 1987, 1998 sau 2001. va fi mai mult decat atat. O putem mai degraba compara cu ceea ce a fost in 1929", le-a spus Thain investitorilor.

Problemele economice vor afecta foarte multe industrii si se vor intinde in toate tarile. "Nu cred ca va fi vreun stat care sa nu scape de efectele crizei. Toate pietele de capital sunt legate intre ele. Fiecare economie individuala va fi mai mult sau mai putin afectata", a declarat Thain, combatand astfel o teorie populara potrivit careia pietele emergente isi pot continua cresterea chiar si cand economiile puternice sunt in criza.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: