Oficial BCE: Bancile germane ar trebui sa foloseasca finantarea de la stat

Data publicarii: 17-11-2008 | International

Bancile germane ar trebui sa fie mai agresive in folosirea fondurilor puse la dispozitie prin pachetul guvernamental de salvare de 500 miliarde euro, a spus, sambata, unul dintre membrii consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), Juergen Stark, citat de Reuters.

Bancile au nevoie urgent de recapitalizare, ca sa evite criza creditelor si sa sustina economia reala, a declarat Stark, la un eveniment organizat la Berlin de Fundatia BMW.

"In contextul de fata, este urgent si necesar ca bancile sa ia cat mai mult din ceea ce le-a oferit statul", a spus bancherul central european.

O sursa avizata declarase vineri, pentru Reuters, ca in jur de 12 institutii financiare germane au cerut ajutorul guvernului de la lansarea, de luna trecuta, a acestei facilitati.

Commerzbank, a doua banca din Germania si creditorul ipotecar Hypo Real Estate, ca si unele dintre bancile regionale din Germania au anuntat ca vor finantare din fondul alocat de stat.

Directorul executiv al celei mai mari banci din Germania, Deutsche Bank, declarase, la randul sau, sambata, ca institutia pe care o conduce ar putea avea nevoie de finantare de la stat, ca sa treaca peste criza financiara.

NewsIn