Masina viitorului, propulsata de energie wireless

Data publicarii: 17-11-2008 | Auto

In randul masinilor cu propulsie alternativa, deocamdata par sa fi luat un consistent avans cele bazate pe electricitate. Deja marii producatori auto au lansat modele hibride, iar o serie de firme nou intrate pe piata lucreaza la tehnologii 100% electrice.

In sistem sunt angrenati atat constructorii de autoturisme cat si zecile de centre de cercetare ale caror descoperiri sunt direct folosite de industria auto. O astfel de descoperire este valorificata de Nissan, una dintre companiile cele mai avansate in ce priveste productia de automobile electrice.

Este vorba despre un sistem care permite incarcarea bateriilor electrice de la distanta, fara sa fie nevoie de racordarea la o sursa fixa de energie. Proiectul este dezvoltat de cercetatorii de la MIT si are la baza principiul de rezonanta energetica. In functie de gradul de dezvoltare al sistemului, in viitor, masinile electrice ar putea renunta la baterii, deoarece atata vreme cat esti in aria de acoperire a unui emitator de energie, vei putea sa te deplasezi.

Galerie foto Nissan Pivo 2:
  • Nissan Pivo 2

    Nissan Pivo 2

  • Nissan Pivo 2

    Nissan Pivo 2

  • Nissan Pivo 2

    Nissan Pivo 2

  • Nissan Pivo 2

    Nissan Pivo 2

George Trifu