Blogger - meserie sau hobby?

Data publicarii: 17-11-2008 | Lifestyle

Incet, incet, dependenta de Internet creste la nivelul tuturor categoriilor de varsta, dar si al tuturor categoriilor sociale. Elevi, studenti, someri, politicieni sau simpli angajati nu se mai pot lipsi de posta electronica, site-urile de socializare, magazinele virtuale sau ziarele online si, mai nou, de blog, adica de un site unde isi pot publica gandurile, pozele, ideile si unde pot comunica cu alte persoane. Un sondaj arata ca majoritatea bloggerilor isi fac un astfel de site pentru a castiga doar notorietate personala si doar 37% considera ca blogul se constituie intr-un portofoliu personal.

Unii, insa, au trecut de la blogul ca hobby, la blogul ca activitate profesionala. Daca pana nu mult timp, persoanele care se ocupau de un blog aveau o "viata dubla", activand intr-un anume domeniu si in afara orelor de program consacrandu-si timpul ramas pasiunii virtuale, de curand, cativa curajosi au decis sa castige bani din ceea ce era pana acum doar o activitate secundara.

"La inceput nu aveam decat un blog personal, fara o tema precisa, facut doar pentru a face schimb de idei", marturiseste unul dintre cei care au decis sa demisioneze de la locul de munca stabil pe care il avea si sa se ocupe de actualizarea blogului care a inceput si sa-i aduca venituri din spatiul publicitar vandut firmelor care "vaneaza" bloguri cu un numar mare de accesari. Si unii au ajuns chiar la performante de genul 25.000 de vizite pe zi si venituri de 2000 de euro pe luna. Pentru moment, insa, performanta nu a fost semnalata decat in Franta, bloggerii romani ajungand sa obtina doar sume mult mai mici sau activand pe internet doar din placere.

Curentul