Intel isi propune sa depaseasca criza economica prin lansarea de noi produse

Data publicarii: 19-11-2008 | IT&C

Intel Corporation isi propune sa depaseasca criza economica prin lansarea de produse noi, au declarat reprezentantii companiei in cadrul unei conferinte de presa, odata cu lansarea noul procesor Intel Core i7.

Potrivit reprezentantilor companiei, Core i7 este primul membru al unei noi familii de procesoare, cu nume de cod Nehalem, si totodata cel mai sofisticat procesor fabricat vreodata de companie.

"Core i7 incorporeaza noi tehnologii care impulsioneaza nivelul de performanta la cerere si maximizeaza traficul de date. Procesorul Core i7 accelereaza cu pana la 40 la suta editarea de continut video, jocuri si alte activitati derulate pe Internet si computer, fara a creste consumul de energie. Tehnologia unica Turbo Boost, dezvoltata de Intel, accelereaza performanta pentru a raspunde necesitatilor si sarcinii de lucru a celui care utilizeaza computerul", au mai spus cei de la Intel .

Dotat cu tehnologia Hyper-Threading, procesorul permite mai multor thread-uri sa ruleze simultan, reusind efectiv sa faca doua lucruri in acelasi timp. In plus, procesorul Intel Core i7 ofera performanta unica pentru jocuri complexe 3D, fiind cu peste 40 la suta mai rapid decat modelele anterioare de procesoare Intel de inalta performanta - atat pe 3DMark Vantage CPU, cat si pe testele AI*, benchmark-uri extrem de populare in industria computerelor.

Pana in prezent au fost livrate peste 100.000 de unitati in intreaga lume si la partenerii din Romania. Cu privire la vanzari, reprezentantii companiei au declarat ca nu se asteapta la vanzari mari, motivand ca procesotul Core i7 nu este un produs de nisa. Pentru 2009 compania Intel intentioneaza sa integreze procesorul Core i7 si la laptopuri si servere.

NewsIn