Bernanke: Injectarea de capital in institutiile financiare ajuta la redresarea creditarii

Data publicarii: 19-11-2008 | International

Ben Bernanke, presedintele bancii centrale americane (Federal Reserve), a spus marti ca pietele de credit, desi in curs de stabilizare, raman supuse unor presiuni majore, iar injectiile de capital realizate de guverne in cadrul bancilor sunt necesare pentru a normaliza creditarea, relateaza Reuters.

"Sunt semnale ce arata ca pietele de creditare, desi sunt in continuare tensionate, se amelioreaza", a spus Bernanke, in cadrul unei declaratii pregatite pentru a fi prezentate comitetului de servicii financiare din cadrul Camerei Reprezentantilor.

Injectiile de capital facute de Trezorerie in institutiile financiare, in cadrul planului de salvare de 700 miliarde dolari, vor fi extrem de importante pentru redarea increderii si pentru sustinerea revenirii la o functionare normala a pietelor de credit, a mai spus el.

Capacitatea Trezoreriei de a lua orice masuri necesare pentru prevenirea prabusirii institutiilor financiare cu importanta sistematica va fi, de asemenea, un factor important pentru redarea increderii si in redresarea pietelor.

"Injectiile de capital din cadrul planului de salvare a bancilor continua sa aduca stabilitate in sistemul bancar si au redus partial presiunile ce apasau asupra bancilor, doi pasi cruciali catre reluarea creditarii", a spus Bernanke.

Conditiile de creditare raman "departe de normal", a mentionat seful Fed, amintind riscurile majore si conditiile mai aspre de creditare impuse de banci in octombrie.

Bernanke le-a amintit bancilor ca autoritatile vor ca ele sa utilizeze facilitarea accesului la capital pentru a spori creditarea.

NewsIn