Cinci gadgeturi care vor fi omorate de telefonul mobil

Data publicarii: 19-11-2008 | IT&C

Se poate spune, fara a gresi prea mult, ca telefonul mobil nu a fost niciodata doar telefon mobil. Pana si cele mai primitive modele aveau in plus fie un ceas desteptator, fie un calculator sau alte mici functii. Astazi insa, aceste aparate au avansat atat de mult incat functia de baza, aceea de a facilita convorbirile, a devenit aproape o anexa.

Aparatele mobile actuale au o multitudine de alte intrebuintari ajungand sa rivalizeze notebook-urile. Dezvoltarea tehnologiilor si micsorarea componentelor au permis integrarea intr-o singura 'cutie' a zeci de functii. De aceea, celularele sunt o reala amenintare pentru alte gadgeturi mai putin indispensabile decat telefonul. Iata o lista cu victimele potentiale ale mobilului.

  1. PDA-ul este cea mai usoara victima. Menirea sa de baza era de a organiza orarul persoanelor foarte ocupate. Putea fi folosit ca notepad, calendar sau agenda. Toate acestea sunt stranse intr-un singur meniu al telefoanelor mobile si sunt la fel de usor de accesat ca si de pe un PDA.
  2. Camerele foto. Este adevarat ca un telefon va ajunge cu greu sa aiba aceeasi calitate a fotografiei ca un aparat foto dedicat. Insa, sunt tot mai multi cei care nu au pretentii in privinta calitatii. Mai mult, faptul ca o poti trimite printr-o singura apasare de tasta pe mail sau pe alt telefon este un real avantaj.
  3. Ultra Mobile PC (UMPC), este o alta prada sigura mai ales ca a fost un experiment sortit esecului inca de la inceput. Cu o tastatura greu de folosit, o baterie slaba si un pret urias nu are cum sta in fata unui telefon mobil de ultima generatie, precum iPhone-ul sau G1, care inglobeaza aproape tot ce oferea si un UMPC. 
  4. Telefonul fix aproape ca ne duce cu gandul la alta epoca. Operatorii de telefonie fixa pierd de la un an la altul teren iar singura lor scapare este sa dezvolte la randul lor divizii de telefonie mobila sau sa lanseze oferte irezistibile, lucru greu de facut pe o piata cu tot mai multi jucatori. 
  5. MP3 Player-ul e la distanta de cateva apasari de taste pe propriul telefon mobil. Cu o memorie din ce in ce mai mare, telefoanele pot stoca si apoi reda zeci de melodii, scotand astfel MP3 Player-ele independente la pensie.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: