Gadgeturile anului

Data publicarii: 20-11-2008 | IT&C

Televizorul cu ecran OLED si sistemul de navigatie cu optiunea "ruta inteligenta" sunt foarte cautate de pasionatii de tehnologie, noteaza Evenimentul Zilei.

In topul celor mai ravnite - si vandute - aparate electronice de inalta tehnologie ale anului se situeaza Sony XEL-1, primul televizor cu ecran OLED (diode electroluminescente organice). Lansat pe piata in decembrie 2007, XEL-1 are o grosime de numai 3 milimetri (in partea cea mai subtire), dar si o diagonala de doar 28 de centimetri.

In pofida ecranului nu tocmai generos, televizorul are un contrast absolut impresionant, de 1.000.000:1, oferind o claritate a imaginii fara egal. De asemenea, si consumul energetic al XEL-1 este extrem de redus - 45 W. Aceeasi firma nipona mai figureaza in top cu un alt produs lansat anul trecut, lectorul PRS-505, care a sfidat prognozele nefavorabile si a devenit foarte popular in 2008. PRS-505 este o "minibiblioteca portabila" capabila a reda echivalentul a pana la 160 de romane.

Sony Oled TV

Imprimanta de buzunar

Un altfel de gadget, unic in felul sau, a fost conceput de corporatia americana Polaroid: imprimanta de buzunar PoGo. Aceasta rezolva intrucatva problema fotografiilor facute cu telefonul celular, care nu prea puteau fi privite altundeva decat pe ecran. PoGo scoate fotografii de dimensiunea unui card de credit, in baza tehnologiei Zink - fara cerneala. Fotografiile sunt rezistente la apa si la rupere, avand pe verso si un strat autoadeziv, putand fi utilizate si ca abtibilduri.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: