PWC: Firmele de avocatura nu sunt imune la criza

Data publicarii: 20-11-2008 | Afaceri

Primele zece firme de avocatura din Marea Britanie au inregistrat venituri-record in anul fiscal incheiat in septembrie 2008, distantandu-se de celelalte companii, din punct de vedere al performantei financiare, dar se confrunta si ele, in momentul de fata, cu perioada dificila prin care trece economia mondiala, se arata intr-un studiu al companiei de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers.

Profitul mediu per partener, inregistrat in 2008 la nivelul companiilor din Top 10 firme de avocatura din UK, a fost de 1,1 milioane de lire sterline (aproximativ 1,4 mil. euro), cu aproape 28% mai mult decat anul trecut. In acelasi timp, profitul per partener al firmelor de pe pozitiile 11-25 din Topul PwC a fost de 0,6 mil. lire sterline (circa 0,73 mil. euro). Onorariul mediu per partener al primelor zece firme de avocatura a ajuns anul acesta la 2,9 milioane de lire sterline (circa 3,5 mil. euro), cu mult mai mare decat al firmelor din esalonul secund, unde tariful mediu perceput este de 1,8 mil. lire sterline (2,2 mil euro).

Potrivit PwC, onorariile avocatilor din Marea Britanie nu au crescut aproape deloc fata de anul trecut. "Este evident ca firmele de avocatura nu sunt imune la perioada de recesiune prin care trece economia globala. Este posibil sa vedem reduceri de personal nu doar la nivelul avocatilor obisnuiti, ci si la nivel de parteneri", a declarat Alistair Rose, partener PwC Marea Britanie.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: