Inca 5.000 de bancheri raman fara job in Statele Unite

Data publicarii: 21-11-2008 | International

Doua institutii financiare americane importante au anuntat reduceri masive de personal, adaugand inca 5.000 de someri la cei 160.000 deja existenti, majoritatea ramasi fara serviciu in ultimile luni ale anului 2008.

JPMorgan este prima institutie care a facut publica taierea cu 10%, echivalentul a 3.000 de oameni, a fortei de munca de la divizia de investitii bancare, in contextul in care criza creditelor si incetinirea cresterii economice au diminuat castigurile bancii.

JPMorgan este considerat unul dintre marii supravietuitori de pe Wall Street, in conditiile in care banca nu a suferit deprecieri de active, ca urmare a expunerii la piata ipotecara, cum a fost cazul altor institutii de creditare.

O a doua mare institutie, Bank of New York Mellon, cea mai mare companie de servicii financiare si administrare de active din lume, a anuntat reducerea personalului cu 4%(aproximativ 1.800 de persoane).

De la inceputul anului, valoarea de piata a bancii s-a depreciat cu 53%, iar activele detinute au scazut cu 4%, pana la 1.000 miliarde dolari.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: