Grecia tinteste o crestere economica de 2,7% in 2009

Data publicarii: 21-11-2008 | International

Grecia a estimat vineri ca economia sa va creste cu 2,7% in 2009, mai alert decat cea a zonei euro, in pofida crizei financiare mondiale si a estimarilor mai pesimiste ale altor tari membre ale Uniunii Europene (UE), relateaza Reuters.

Proiectul de buget pentru 2009 inaintat parlamentului prevede, de asemenea, un deficit sub limita Uniunii Europene, de 3% din produsul intern brut (PIB), la un nivel ambitios, de 2% din PIB, comparativ cu 3,5% in 2007 si cu estimarile de 2,5% pentru acest an.

"In conformitate cu actualele conditii, cresterea economica este satisfacatoare", a declarat, la o conferinta de presa, ministrul de finante George Alogoskoufis. "Desi nimeni nu poate prezice o criza, important este sa fim pregatiti", a adaugat oficialul grec.

Comisia Europeana (CE) a aratat la inceputul lunii ca economia de 240 miliarde euro a Greciei ar putea creste cu 2,5%, dar economistii spun ca si aceasta tinta este nerealista.

"Unele guverne trebuie inca sa accepte intreaga oroare a ceea ce inseamna criza creditelor", spune analistul Chris Pryce, de la agentia de evaluare financiara Fitch Ratings.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: