Femeile, mai stresate decat barbatii la locul de munca

Data publicarii: 23-11-2008 | HR/Cariere

Femeile sunt mult mai stresate la serviciu decat colegii lor de sex masculin potrivit unui studiu realizat de firma britanica Bupa UK Health Insurance in cateva din cele mai mari companii din Europa Occidentala.

Aproape jumatate dintre angajatele chestionate s-au declarat stresate la locul de munca, fata de doar 10% din barbati. Femeile sunt in principal ingrijorate de situatia financiara, de problemele de sanatate, de bunastarea lor si a familiilor lor, una din cinci spunand ca are nopti albe din aceasta cauza.

"Femeile duc cu siguranta greul in aceasta perioada, treburilor de la serviciu adaugandu-li-se si cele de acasa. Situatia devine si mai apasatoare din cauza crizei financiare care a lovit majoritatea tarilor europene", spune Paula Franklin, director medical al Bupa UK Health Insurance.

Stresul este o problema reala atat pentru angajati, cat si pentru angajatori, deoarece starile mentale proaste duc la o scadere semnificativa a randamentului sau la solicitarea de zile libere. "In astfel de cazuri managerii pot contribui mult la ameliorarea problemelor aratandu-se deschisi si intelegatori fata de angajati. Este mult mai rentabil sa iti mentii personalul dovedind grija fata de necazurile lor decat sa pierzi productivitatea sau sa recurgi la noi angajari", spune Franklin.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: