Masinaria care face apa din aer

Data publicarii: 24-11-2008 | Diverse

O masinarie care poate extrage apa din aer ar putea fi cel mai grozav aparat electrocasnic si cea mai buna solutie de combatere a crizei de apa potabila, informeaza Daily Mail.

Folosind aceeasi tehnologie ca a unei instalatii de reducere a nivelului de umiditate dintr-o locuinta, "masina de apa" poate produce rapid o cantitate de apa capturand-o dintr-o sursa nelimitata si anume aerul.

Producatorul acestei masinarii, compania canadiana Element Four, spune ca dispozitivul nu numai ca ofera o alternativa la apa imbuteliata pentru tarile in curs de dezvoltare, dar este si o solutie pentru milioanele de oameni care sufera zilnic din cauza lipsei de apa potabila.

Masinaria functioneaza printr-un sistem de extragere a apei din aerul umed printr-un filtru si cu ajutorul unui element de racire care condenseaza aerul in stropi de apa. Instalatia poate produce pana la 12 litri de apa pe zi.

Masina de apa poate produce si mai multa apa in conditii de furtuna, pe masura ce umiditatea aerului creste. In plus, masinaria este si eficienta energetic, aceasta consumand aceeasi cantitate de electricitate cat trei becuri de iluminat.

Cel mai probabail, "fabrica de apa" va costa 800 de lire sterline cand va iesi pe piata, in primavara anului viitor.

Conservationistii pretind ca jumatate din populatia lumii se va confrunta cu o criza a apei din cauza schimbarilor climatice, pana in 2080.

Green-Report

Ultimele stiri pe BankNews.ro: