Bancile accepta amanarea ratelor pentru romanii cu datorii

Data publicarii: 25-11-2008 | Finante-Banci

Bancile accepta amanarea ratelor, dar in anumite conditii. Iata cateva sfaturi utile pentru ca relatia cu banca sa nu devina conflictuala.
 
In cazul in care ati ramas fara locul de munca si aveti cel putin un credit, trebuie sa anuntati banca. Programati o intalnire cu reprezentantii institutiei si incercati sa le explicati situatia.

Procedeul se numeste "la buna intelegere", dar oricat de buna ar fi, nu va asteptati la o pasuire mai lunga de 3 luni. Termenul se poate prelungi cu o singura conditie: sa platiti cel putin jumatate dintr-o rata in cele 3 luni de amanare.

Este foarte important sa respectati termenele stabilite impreuna cu banca. La cel mai mic semn ca ati depasit data stabilita pentru plata, banca va poate intocmi dosarul de dauna.

Trebuie sa mai stiti ca la 3 luni consecutive de neplata a ratei, banca poate trece la executare silita, daca exista o garantie imobiliara. Banca este tentata in aceste situatii sa preia bunul creditat pentru ca isi poate acoperi pierderile mai usor. Tineti minte: dobanda nu poate fi negociata! Si un alt sfat pe timp de criza: reduceti la maxim cheltuielile.

Realitatea TV