Bucurestenii duc firmele de taxi in pragul falimentului

Data publicarii: 26-11-2008 | Afaceri

Din ce in ce mai multi locuitori ai Capitalei nu mai folosesc taxiurile pentru a se deplasa in oras. Traficul infernal si preturile piperate i-au lecuit pe bucuresteni de plimbarile cu masinile firmelor specializate care pun la dispozitie peste 9.500 de autovehicule. Statisticile arata clar faptul ca activitatea firmelor de taximetrie din Bucuresti s-a redus in ultimele doua luni cu 10-15% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Reprezentantii firmelor de taximetrie spun ca scaderea activitatii a inceput in aceasta toamna, pe fondul nelinistii create in randul populatiei de stirile despre criza economica. In situatia in care duc lipsa de clienti, firmele au decis sa nu mai creasca tarifele, asa cum intentionau, la peste 2 lei pe kilometru. Totusi, si fara prea multi musterii, firmele de taximetrie "tin cu dintii" de pretul stabilit, de ieftiniri nici neputand fi vorba.

Directorul unei firme din Capitala, Lucian Marin, preconizeaza ca lunile ianuarie si februarie ale anului viitor vor fi critice pentru industria taximetriei, cand este posibil ca multe firme sa intre in faliment, deoarece in ultimele luni s-au scumpit piesele auto si au crescut ratele la leasing. Costurile crescute nu mai pot fi acoperite in aceste conditii, mai ales ca doar clientii fideli nu au renuntat inca la masinile firmelor de taximetrie.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: