Lista neagra cu angajatii indisciplinati

Data publicarii: 26-11-2008 | HR/Cariere

Angajatorii sau companiile de recrutare si plasare a fortei de munca isi pot "pari" intre ele angajatii problema. Baza de date este disponibila persoanelor juridice membre ale blacklist-online.ro, un portal care si-a propus sa vina in sprijinul angajatorilor afectati de salariatii nedisciplinati.

In prima zi de la lansare, angajatorii inscrisi au reclamat 34 de persoane care nu au respectat contractele de munca semnate, desi contineau prevederi clare cu privire la data inceperii lucrului si leafa primita. Angajatorii au suportat unele cheltuieli legate de consultanta sau formare profesionala, iar angajatul nu le-a mai raspuns nici macar la e-mail.

Firmele de plasare a fortei de munca au reclamat si 3 angajatori care le-au adus prejudicii de imagine, nerespectand contractele si plata comisioanelor negociate in prealabil.

Reclamantii trebuie sa aduca dovezi

"Fiecare membru este obligat prin contract sa detina si sa poata arata dovezile care sa sustina postarea angajatului pe Black List. Echipa noastra va verifica informatiile, pentru e evita abuzurile sau chiar reua-vointa a angajatorilor. Apoi, fiecare membru este obligat sa arate altor membri aceste dovezi, in cazul in care acestia le cer. Motive de reclamare a angajatilor pot fi si abuzul in serviciu, fraude, evaziuni, furturi etc. Site-ul isi propune sa devina o comunitate a persoanelor juridice, fiind creat strict pentru a evita neplacerile si a verifica trecutul viitorilor angajati sau parteneri", a declarat pentru Gandul Calin Stefanescu, director BlackListOnline.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: