Bizarerii la locul de munca

Data publicarii: 01-12-2008 | Diverse

O buna parte din viata fiecaruia se desfasoara la munca si putini sunt aceia care in cativa zeci de ani de serviciu nu s-au confruntat cu situatii dificile sau bizare. 2008 a fost prin excelenta un an mult mai bogat in intamplari, criza financiara care a pus stapanire pe intreaga lume determinand reactii extreme sau atipice in randul oamenilor. 

1. Un exemplu concludent este ceea ce s-a intamplat intr-un hipermarket din apropierea New York-ului unde un angajat a fost calcat in picioare de multimea nerabdatoare sa profite de reducerile substantiale de preturi. Angajatul a fost doborat imediat ce a deschis usile magazinului si a murit la cateva ore din cauza ranilor suferite.

2. Pompierii sunt unanim vazuti ca eroi in situatii de criza. Eroismul unora merge atat de departe incat sunt dispusi sa salveze cu orice pret nu numai vieti omenesti, ci si animale. O demonstreaza un pompier din Florida care a salvat cativa caini prinsi intr-un incediu facandu-le respiratie gura la gura.

3. Unii sunt dispusi sa faca orice pentru cateva zile libere. Chiar sa se lase impuscati. E ceea ce a facut un angajat din SUA care le-a spus patronilor ca a fost impuscat in timp ce venea spre serviciu. O investigatie a descoperit ca in realitate barbatul isi pusese un prieten sa-l impuste in umar pentru a-si justifica absentele de la munca.

4. Un exemplu ca in unele tari legile chiar sunt respectate cu strictete este cel al politistului american dat afara pentru ca a furat o bere din frigiderul unui alt departament. O camera de luat vederi l-a surprins in flagrant iar sefii sai l-au concediat si i-au suspendat dreptul de a mai lucra vreodata in politie.

5. Cand e sa ai ghinion, nimic nu te poate salva. Un muncitor al unei ferme de crocodili a fost muscat de mana si nu s-a putut elibera pana ce un coleg de-al sau nu a impuscat animalul. Atat ca al doilea foc, cel care ar fi urmat sa rapuna definitiv crocodilul, si-a gresit tinta si a lovit chiar mana prinsa a colegului.

5. Pentru unii, banii nu mai au nici o valoare. Un angajat al unui McDonald's din Carolina de Sud a intalnit un astfel de om care s-a oferit sa plateasca consumatia nu in dolari, ci in marijuana.

6. Proprietarul unui magazin din New Hampshire a lansat o noua regula de a face comert. Din cauza numeroaselor atacuri asupra magazinului, nu le mai deschide usa clientilor decat daca le recunoaste vocea.

7. Doi angajati ai unei companii din Illinois au dat in judecata firma la care lucrau pentru ca au fost dati afara dupa ce au fost inregistrati cu o camera, instalata in birou, facand sex.  Ei si-au acuzat angajatorii ca i-au filmat ilegal si ca au lasat inregistrarea sa circule.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: