Primele calatorii spatiale low cost costa 75.000 dolari

Data publicarii: 02-12-2008 | Diverse

Per Wimer, executivul unei banci britanice, va deveni primul om care va face o calatorie in spatiu prin intermediul unei companii private de turism spatial, Xcor. El spera ca in 2010 sa zboare la o altitudine de peste 50 de km cu o naveta de doua locuri special adaptata.

Bancherul va plati pentru 30 de minute de zbor aproximativ 75.000 dolari, timp in care va experimenta cateva minute si imponderabilitatea. Fata de cei de la Virginia Atlantic, Xcor va fi propulsata de patru motorare cu reactie care pot ajunge la o viteza de 2 Mach.
 
Wimer are o adevarata pasiune pentru calatoriile in spatiu, el cumparandu-si bilete si de la alte doua companii de profil: Virginia Galatic si Space Adventures. "Cred ca va fi o experienta de neuitat sa vad intunericul universului si, in acelasi timp, rotunjimea pamantului".

Spre deosebire de alti turisti care au platit milioane de dolari pentru aceeasi experinta, Wimer va plati mult mai putin. "Misiunea noastra este sa micsoram pretul acestor calatorii. Am conceput un aparat care functioneaza ca un avion comercial", spun reprezentantii Xcor.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: