Nokia a lansat N97, un nou smartphone cu touchscreen

Data publicarii: 03-12-2008 | IT&C

2008 a fost un an fructuos pentru telefoanele inteligente, fiind lansate, printre altele, BlackBerry Storm, "Androidul" Google G1, HTC Touch HD, Sony Ericsson Xperia X1 si iPhone 3G.

Ei bine, Nokia a lansat marti un contraatac pe aceasta piata, care avanseaza cu pasi mari, odata cu prezentarea oficiala a noului smartphone, N97. Vestea cea buna este ca N97 combina un display touchscreen de 3.5 inch cu o tastatura QWERTY de tip slide-out.

In teorie aceasta combinatie va aduce ce e mai bun din ambele tehnologii, o experienta tactila pentru tastare, si un ecran fara taste pentru restul functiilor.

Memoria telefonului este una de-a dreptul monstruoasa, la cei 32 de GB disponibili, si care pot ajunge, prin extindere, la nu mai putin de 48GB. In plus telefonul dispune de Wi-Fi si conectivitate HSDPA.

Nokia N97

Rezolutia camerei este de 5 megapixeli, si ii lipseste ajutorul oferit de blitz-ul Xenon. N97 este putin cam plinut la cei 16 milimetri pe care-i masoara in grosime insa acumulatorul va face fata mai bine abundentei de functii, oferind o autonomie de 37 de ore in privinta playback-ului audio, 4,5 ore de redare a videoclipurilor si 400 de ore pentru convorbiri.

Nokia a declarat ca N97 va fi comercializat din prima parte a anului viitor pentru 550 de euro.

Get the Flash Player to see this video.

Nokia N97 Demo

Antena3