Afacere de sarbatori: chiria pe trei-patru luni in doar zece zile

Data publicarii: 03-12-2008 | Afaceri

Cea mai ieftina oferta de cazare la munte in perioada sarbatorilor consta in inchirierea unui apartament cu doua camere. Chiria este de 500 de euro pentru cinci zile.

Proprietarii de locuinte din zona Valea Prahovei isi vor incasa banii pe luni bune de chirie, in extrasezon, in doar cateva zile, de Craciun si de Revelion. Cea mai mare cerere este pentru apartamente cu doua si trei camere si, bineinteles, pentru vile. Potrivit agentiei imobiliare Mervani, inchirierea unui apartament de doua camere pe termen lung, in zona montana, costa aproximativ 400 de euro pe luna, dar proprietarii fac in asa fel incat locuintele sa fie libere in perioada sarbatorilor de iarna.

"O practica des intalnita la inchirierile pe termen lung este ca de sarbatori apartamentul sa fie eliberat. Cel care inchiriaza pe termen lung stabileste cu chiriasul ca de Revelion si de Craciun apartamentul sa ramana liber", ne-a spus Ciprian Kore, directorul de vanzari al agentiei Mervani. Chiriile percepute de catre proprietari, in acest an, pentruun apartament de doua camere de Craciun, pentru o perioada de cinci zile costa 500 de euro, iar pentru Revelion, pentru aceeasi perioada, se percep tarife de 700 de euro. Reiese ca proprietarul incaseaza chiria pe trei luni in doar 10 zile.

La fel, proprietarii de apartamente cu trei camere vor incasa o suma pe care ar primi-o pentru aproximativ patru luni de inchiriere pe termen lung. "Inchirierea unui apartament de trei camere, in zona montana, costa 600 de euro pe luna. In perioada sarbatorilor, proprietarii pot inchiria apartamentul pentru cinci zile cu 1.000 de euro, pentru Craciun, iar pentru Revelion acestia pot incasa 1.500 de euro, tot pentru cinci zile", a amintit Ciprian Kore.

Potrivit agentiei imobiliare Mervani, chiria pe termen lung pentru o garsoniera costa aproximativ 250 de euro pe luna, iar a unui apartament cu patru camere ajunge la 800 de euro pe luna, dar acest tip de locuinte nu sunt cautate de sarbatori. "Garsonierele nu se cauta ca sunt prea mici, petrecerea sarbatorilor se face de regula cu mai multe familii, iar apartamentele cu patru camere sunt foarte rare la munte. In plus, deja de la patru camere incolo clientii se orienteaza catre vile", a adaugat Ciprian Kore.

Cotidianul