Belarusul lupta impotriva crizei financiare arestand clientii galagiosi ai bancilor

Data publicarii: 05-12-2008 | International

Banca Centrala a Belarusului a sfatuit bancile comerciale sa informeze politia de fiecare data cand un client aflat in interiorul bancii isi exprima intr-un mod zgomotos o parere care ar putea induce panica in sistemul financiar, scrie Reuters.

Belarusul, tara al carei sistem bancar a ramas in cea mai mare parte in proprietatea statului, a fost expusa doar intr-o mica masura crizei globale, insa fosta membra a Uniunii Sovietice a cerut doua miliarde de dolari de la Fondul Monetar International ca fond de siguranta.

"Am cerut serviciilor de securitate ale bancilor sa monitorizeze comportamentul clientilor din interiorul sucursalei. Daca un client vorbeste cu glas ridicat despre situatia delicata a bancilor sau despre riscul de a-si depune banii in institutia financiara, agentii trebuie sa cheme imediat politia. Persoana respectiva poate fi retinuta pentru verificarea identitatii", spune Anatoly Drozdov, purtatorul de cuvant al unei banci.

Condus de Alexander Lukashenko, Belarusul a fost acuzat in mai multe randuri ca incalca drepturile fundamentale ale omului, aici inca existand practica inchisorii politice.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: