Concedierile in masa au cuprins toate industriile din SUA

Data publicarii: 05-12-2008 | International

Problemele financiare care au lovit mai intai bancile si pe urma constructorii auto se generalizeaza la nivelul intregii economii americane. Intr-o singura zi, trei companii majore din industrii diferite au anuntat concedierea a peste 15.000 de angajati.

AT & T, cea mai mare companie de telecomunicatii din SUA, a anuntat joi ca va concedia 12.000 de salariati, numarul reprezentand 4% din forta de munca a companiei.

Conform companiei, reducerea de personal este cauzata de "presiunile economice, schimbarile din sectorul telecom si incercarea de a realiza o structura organizationala mai fiabila".
 
Cu aceasta ocazie, operatorul telecom a declarat ca in trimestrul patru va inregistra pierderi de 600 milioane dolari ca urmare a unor plati facute de companie.

DuPont, companie ce activeaza in industria chimica, a anuntat de asemenea reducerea cu 2.500 de persoane a numarului angajatilor. CEO-ul companiei, Charles Holliday a declarat ca reducerea de personal vine "ca raspuns al noilor conditii de pe piata" si pentru a mari competitivitatea companiei in anul urmator.

Nici industria media nu a scapat neafectata. Viacom, grup care detine reteaua MTV si studiourile Paramount Pictures, a anuntat tot ieri ca va da afara 7% din forta de munca, echivalentul a 850 de oameni.

Potrivit analistilor americani, numarul total al concedierilor in luna noiembrie s-ar putea situa intre 330.000 si 470.000, numar record in ultmii 30 de ani.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: