Topul aberatiilor pe bani publici

Data publicarii: 05-12-2008 | Economie

Tancuri vechi pe post de utilaje forestiere, WC-uri scumpe, dar nefunctionale, sau proiecte care au inghitit bani, dar nu au produs nimic. Acestea sunt doar cateva exemple de afaceri facute cu banii statului in ultimii ani. Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, si-a comandat la birou o cabina de dus cu hidromasaj.

Multe dintre achizitii s-au lasat cu dosare penale, dar cei mai multi dintre vinovati nu au platit nici un leu in contul pagubei produse bugetului public.

Romania este tara in care nu se construiesc autostrazi din cauza lipsei banilor, dar institutiile statului arunca miliarde pe bunuri si servicii inutile sau exagerat de scumpe. Dupa primele scandaluri de la inceputul anilor '90, sirul achizitiilor care au sfidat legea si bunul-simt nu s-a oprit nici in ziua de astazi. Multi functionari din Guvern, Parlament, primarii sau alte institutii publice au folosit banii statului pentru a imbogati firmele prietenilor sau ale rudelor sau, pur si simplu, pentru a-si satisface capriciile. "Romania libera" face o trecere in revista a unora dintre cele mai aberante astfel de achizitii.

Integral in Romania libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: