Schimbarea statutului Fondul de Garantare pentru IMM este o masura neavenita

Data publicarii: 05-12-2008 | Finante-Banci

Schimbarea statutului Fondul de Garantare pentru IMM este o masura neavenita, masura in cauza putand duce la diminuarea sumelor pentru garantii si schimbarea atitudinii bancilor fata de institutie, a declarat, pentru NewsIn, Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.

"Procesul de restructurare al Fondul de Garantare pentru IMM va bloca pentru un timp activitatea institutiei. Mai mult de atat, faptul ca noile atributii ar permite Fondului sa acorde imprumuturi ar putea provoca reticenta bancilor, care nu vor accepta credite de la un competitor. Plus de asta, se vor diminua simtitor banii pentru garantii ", a precizat reprezentantul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR).

Fondul National pentru IMM a fost blocat, in septembrie, din cauza modificarii actului constitutiv, care l-a impiedicat sa dea garantii pentru creditele IMM-urilor si a starnit suspiciunea bancilor, deoarece extinderea activitatii FNIMM la acordarea de imprumuturi l-ar transforma intr-un concurent.

Hotararea de Guvern nr.1113/2008, publicata in Monitorul Oficial la finalul lunii septembrie 2008, aduce modificari ample pentru institutie, de la schimbarea numelui, din Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) in Fondul National pentru IMM (FNIMM), la extinderea activitatilor pe care le poate desfasura - prin includerea posibilitatii de acordare de credite imobiliare sau de finantare a tranzactiilor comerciale - si la transferarea puterii de decizie, in majoritate, asupra Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: