Obama promite sa investeasca masiv in infrastructuri si in accesul la internet

Data publicarii: 08-12-2008 | International

Presedintele ales Barack Obama a promis sambata sa faca cele mai mari investitii in infrastructurile americane din anii '50 incoace si sa dezvolte simtitor accesul la internet, relateaza AFP.

Cele doua masuri se inscriu in planul de relansare a economiei pe care Obama a promis sa-l aplice si care, dupa cum a spus, va permite formarea a 2,5 milioane de locuri de munca.

"Vom crea milioane de locuri de munca facand cele mai mari investitii in infrastructura noastra din anii '50 incoace", a spus Obama.

El a promis sa dezvolte accesul la internet cu viteza mare pentru americani, pentru ca"fiecare copil sa se poata conecta" la internet. "Trebuie reinnoite canalele de informare. Este inacceptabil ca SUA sa fie pe locul 15 in instalarea de retele cu banda larga", a spus Obama, reamintind ca "aceasta este tara care a inventat internetul". O astfel de actiune este necesara "pentru consolidarea competitivitatii Statelor Unite", a subliniat el.

Cu privire la infrastructuri, el a spus ca "pretiosii bani ai contribuabililor vor fi investiti intr-un mod nou si inteligent". Daca "un stat nu actioneza rapid pentru a investi in drumuri si poduri, va pierde fondurile", a avertizat el.

Printre alte masuri, a citat o ampla modernizare a centrelor scolare. "Vom repara cladirile in stare proasta, le vom face mai economice in materie de energie si vom da calculatoare noi in clase", a declarat Obama. Planul mai prevede un "efort masiv de economisire a energiei in cladirile publice, pentru recuperarea a miliarde de dolari", prin schimbarea echipamentelor de incalzire si iluminare, avand in vedere ca SUA "platesc cea mai mare factura de energie din lume".

Alta masura anuntata vizeaza sanatatea, "pentru a se salva nu numai locuri de munca, ci vieti". "Vom actiona pentru ca fiecare cabinet medical si spital sa foloseasca cele mai moderne tehnologii si sa dispuna de datele electronice despre pacienti, pentru a se evita greselile si a se economisi anual miliarde de dolari", a explicat el.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: