Mai multe bonusuri pentru manageri decat pentru restul angajatilor

Data publicarii: 08-12-2008 | HR/Cariere

Aproape 60% dintre managerii din retail care au un salariu de circa 200.000 de dolari pe an au primit bonusuri si beneficii in ultimele luni, in timp ce doar 6,5% dintre angajatii cu salarii intre 40.000 si 50.000 de dolari au beneficiat de astfel de bonificatii, potrivit unui raport realizat in peste 50 de organizatii din peste 30 de regiuni din SUA de catre firma de consultanta Watson Wyatt.

Bonusul acordat pentru toate pozitiile din retail este de aproape 15%, in timp ce bonusul pe care il primeste personalul administrativ este de 8%. Peste 80% dintre angajatii din domeniul administrativ, cu salarii de circa 200.000 de dolari pe an, au fost rasplatiti cu prime si doar 34,4% dintre cei care lucreaza in administratie si au salarii de pana la 50.000 de dolari pe an au primit plati extra salariale. Studiul mai arata ca, in cadrul companiilor unde bonusurile pentru performanta erau stabilite, acestea reprezentau circa 12% din salariu, iar in companiile unde nu exista regula bonusului de performanta, bonusurile nu depaseau 3,5%.

In ceea ce priveste bonusurile de sfarsit de an, studiile recente arata ca aproape jumatate dintre companii vor reduce sau vor elimina bonusurile.

Astfel, 27% dintre firme nu vor da angajatilor bonusuri la finele anului, 26% dintre acestea vor reduce valoarea primelor, in timp ce alte 26% dintre coampanii nu vor opera modificari in ceea ce priveste valoarea bonusurilor.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: