Din ce in ce mai multe banci jefuite la New York

Data publicarii: 08-12-2008 | International

De la debutul crizei economice, la New York dificultatile financiare imping toti mai multi americani la solutii disperate. Surse din politie arata ca, in acest context, infractiunile s-au inmultit, iar tot mai multe banci sunt jefuite. Canalul de televiziune NY1 arata ca, pentru primele noua luni ale anului, statisticile inregistreaza o crestere a jafurilor din banci cu 57 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In cifre exacte, s-au inregistrat 265 de jafuri, comparativ cu cele 177 de anul trecut.

"Exista o legatura intre criza economica pe care o traverseaza Statele Unite si cresterea jafurilor la banci", afirma surse oficiale citate de canalul de televiziune NY1. "Multi oameni devin tot mai disperati si apeleaza la aceasta solutie pentru a face fata vremurilor dificile."

Si simplul furt din magazine cunoaste o perioada infloritoare: din 100 de manageri de magazine, 74 au reclamat o crestere a numarului de furturi, relateaza National Retail Federation. La patru mall-uri au avut loc incidente violente, odata cu deschiderea sezonului de reduceri: doi barbati au fost impuscati mortal in Palm Desert (California), o femeie gravida a fost ranita in Atlanta, un agent de paza a fost calcat in picioare de clienti in Long Island (New York), iar un barbat a fost ucis de talhari inarmati la un mall din Miami.

"Credem ca economia este motivul pentru care unii oameni, altfel respectabili, fac gesturi nebunesti pe care, in mod normal, nu le-ar face. Oameni care in urma cu cateva luni n-ar fi primit nici macar o amenda pentru parcare in loc nepermis cad acum prada disperarii", a declarat un reprezentant al National Retail Federation.

Pe de alta parte, NYPD a solicitat bancilor inca de acum trei ani sa implementeze reguli care sa descurajeze acte criminale: folosirea camerelor de supraveghere, a geamurilor securizate si angajarea de agenti de paza suplimentari. "Bancile au insa tendinta sa ocoleasca aceste reguli. Ele vor sa para prietenoase cu clientii si sa nu-i faca sa se simta neconfortabil cand vad atata supraveghere si securitate in jur", sustin oficialii NYPD.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: