Lexus si Mercedes lanseaza pe sosele sedan hibrid de lux

Data publicarii: 09-12-2008 | Auto

Constructorii isi plimba cele mai noi modele de masini la toate targurile interantionale de profil, sperand sa atraga atentia cumparatorilor. Cum piata auto este in declin, iar tendinta este de a opta pentru masini cu consum redus sau cu combustibil ecologic, producatorii se gandesc formule de reducere a pretului de vanzare sau a costurilor de intretinere. Iar pentru piata produselor de lux, singurul lucru care putea fi schimbat, fara a reduce din performante sau calitatea produsului final, s-a dovedit a fi combustibilul alternativ.

Doua dintre cele mai asteptate modele de sedan ale anului 2009 sunt modele hibrid pentru ecologistii cu bani.

Lexus LS 600h L este primul hibrid de lux cu un motor V8, care pastreaza performantele modelelor traditionale cu un cost redus de combustibil. Modelul s-a remarcat in showroom-urile internationale prin design, detalii si dotari, fiind asemanat cu clasicul LS 460. Specialistii spun ca hibridul este atragator, confortabil si cu o tehnologie avansata, exact calitatile cautate de iubitorii acestei marci. LS 600h L este dotat cu un program unic de evitare a coliziunilor si un pachet de navigatie care include alerte pentru trafic, mape in diferite formate si sistem de autoparcare.

Mercedes se va vinde preponderent in Europa, Lexus in America

Mercedes-Benz S400 BlueHybrid este considerat de multi "campionul" sedanurilor de lux cu combustibil ecologic. Este primul model produs in serie care are o baterie litiu-ion special creata pentru sistemul electric al masinii. Motorul are dublu rol, atat de demarare cat si de generare. In acest ultim caz, testele pe sosea au demonstrat ca la franare motorul poate sa recupereze energia si sa o depoziteze in bateria de litiu-ion din compartimentul sau si o va folosi atunci cand va fi nevoie. S400 BlueHybrid are performantele unui V-8 si economia a patru cilindri, modelul fiind inspirat de S 350. Producatorii au lucrat insa la design, iar imbunatatirile tehnice l-au transformat in portdrapelul companiei. Dotat cu 279 cai putere la care se mai adauga 20 cai putere dati de motorul electric, hibridul are o transmisie automata in sapte trepte, fiind destul de performant pe sosele.

Specialistii estimeaza ca modelele hibrid de lux, clasa sedan, vor fi scoase in fata de mai multe companii care vor sa isi pastreze clientii pretentiosi fara a intra pe lista neagra a ecologistilor. Conform previziunilor, hibridul Mercedes va avea cei mai multi fani in Europa, iar hibridul Lexus va fi cautat de americani. Printre sedanurile de top asteptate in 2009 se numara Jaguar XF, Maserati, Volkswagen CC si BMW 335d.

Galerie foto LS 600h L & S400 BlueHybrid:
  • Lexus LS 600h L

    Lexus LS 600h L

  • Lexus LS 600h L

    Lexus LS 600h L

  • Lexus LS 600h L

    Lexus LS 600h L

  • Mercedes-Benz S400 BlueHybrid

    Mercedes-Benz S400 BlueHybrid

  • Mercedes-Benz S400 BlueHybrid

    Mercedes-Benz S400 BlueHybrid

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: