Google, dat in judecata pentru ajutorul dat teroristilor

Data publicarii: 10-12-2008 | Diverse

Un avocat indian a deschis un proces impotriva companiei Google pe care o acuza ca prin serviciul Earth a ajutat teroristii din spatele recentelor atentate sa isi localizeze si sa isi planifice mai bine atacurile, scrie The Telegraph.

Amit Karkhanis, cel care a deschis procesul, a cerut instantei sa oblige Google sa ascunda obiectivele considerate strategice sau sensibile pentru securitatea unei tari. Avocatul sustine ca teroristii au utilizat sisteme de tip GPS si planuri ale cladirii facute cu ajutorul satelitilor folositi de Google Earth. 

Singurul atentator care a supravietuit a declarat ca era familiarizat cu strazile din jurul cladirii, iar planul de atac fusese conceput in Pakistan, pe baza informatiilor obtinute din hartile online.

Nemultumirile fata de acest serviciu s-au inmultit in ultima perioada, vizand fie aspecte legate de securitatea nationala, fie de dreptul indivizilor la intimitate. Una dintre primele reclamatii a venit in 2005, de la o centrala nucleara din Australia. Oficialii centralei au cerut Google sa cenzureze imaginile surprinse din satelit.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: