Bursa de la Bucuresti - in moarte clinica

Data publicarii: 10-12-2008 | Bursa

Dupa o perioada agitata, cu fluctuatii foarte mari ale pietei, in ultimele doua saptamani Bursa de la Bucuresti a intrat intr-o stare latenta. Perioada de doua luni, cu scaderi puternice si volatilitate ridicata a ramas in urma mai ales din cauza investitorilor de pe piata.

"In momentul de fata piata s-a linistit pentru ca investitorii au plecat. Daca acestia ar fi ramas in piata, in special speculatorii, ar fi provocat in continuare oscilatii puternice ale pietei. Cei care au ramas in piata au putini bani si sunt constienti de faptul ca nu pot misca piata", aprecia Iulian Panait, presedintele societatii de consultanta in invetitii KTD Invest, citat de Ziarul Financiar.

In lunile octombrie si noiembrie se inregsitrat oscilatii puternice, de 6-7% pe BET si pana la 14% pe BET-FI. In luna decembrie acesti indicatori nu mai sar de 1,5% pentru cele mai lichide zece societati de pe piata, in vreme ce fondurile de investitii au depasit de putin pragul de doua procente.

Astfel ca majoritatea cotatiilor sunt la nivelul de acum doua saptamani.

Numarul zilnic de tranzactii si rulajul zilnic au scazut simtitor. Acum doua luni se rulau 15-23 milioane pe zi in 6000 de tranzactii, in luna decembrie se mai ruleaza 6 milioane de lei la 2.700 de tranzactii.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: