Cum sa supravietuiesti petrecerii de sfarsit de an

Data publicarii: 12-12-2008 | HR/Cariere

Chiar daca situatia financiara a multor companii a fost serios pusa la incercare de actuala criza, multe firme inca gasesc sa rasplateasca activitatea angajatilor cu o petrecere de Craciun, fie si doar pentru faptul ca este mai ieftin decat acordarea de bonusuri sau prime.

Dincolo de partea placuta, pot aparea si o serie de probleme sau situatii delicate, generate de tensiunile acumulate in timpul anului sau de alcoolul oferit cu generozitate. Site-ul britanic fish4jobs, specializat in recrutari online, vine cu cateva recomandari adresate angajatilor ce au de gand sa dea curs invitatiei firmei.

1. Amintiti-va ca nu participati la un concurs cu miza cine bea mai mult. Chiar daca alcoolul este oferit gratis, fiecaruia fiindu-i sa se serveasca dupa puteri, e recomandata o auto-cenzurare pentru ca lucrurile sa nu ia o alta turnura.

2. Nu la fel stau lucrurile cu mancarea. Daca petrecerea de final de an are inclusa si mancarea, fiti siguri sa veniti flamanzi pentru a va putea captusi stomacul cat mai bine cu preparatele oferite de firma. In astfel de momente nici sefii cei mai simandicosi nu vor avea ce sa comenteze.

3. Unul dintre efectele alcoolului ar putea fi dizolvarea inhibitiilor si amplificarea curajului. Subit, colega din biroul vecin iti devine simpatica si iti pare ca incearca sa flirteze cu tine. Chiar daca lucrurile stau asa, e de evitat avantarea in relatii sentimentale intr-o astfel de ocazie. Multe din actiunile intreprinse sub influenta alcoolului vor fi sursa de regrete mai tarziu.

4. Pe masura ce orele trec, atmosfera se incinge din ce in ce mai mult iar timiditatea dispare usor. Cu toate astea impune-ti inainte de a ajunge in localul care gazduieste petrecerea sa nu depasesti o anumita limita. Nu te urca pe masa pentru a le arata colegilor cat de bine stii sa dansezi chiar daca acolo te asteapta cu bratele deschise propriul sef. 

5. Daca petrecerea este programata in mijlocul saptamanii, asigura-ti cel putin trei ore de somn, astfel incat ziua urmatoare sa nu te ia prin surprindere. Chiar daca nici unul dintre colegi sau sefi nu-ti va reprosa somnolenta, pot totusi aparea sarcini care necesita o buna judecata.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: