LCD pe care poti rula doua imagini simultan

Data publicarii: 12-12-2008 | IT&C

Una dintre sursele cele mai intalnite ale certurilor casnice isi are originea in neintelegerile legate de postul TV urmarit. Unul dintre membrii familiei isi doreste sa urmareasca ultimul episod al filmului preferat, altul dezbaterea politica de pe programul concurent, altul meciul de fotbal, etc.

Pana acum, singura solutie era cumpararea mai multor televizoare. Recent insa, Bosch, in parteneriat cu Mercedes, a dezvoltat un sistem mult mai eficient si cu o aplicabilitate mult mai larga: ecranul care permite simultan vizualizarea mai multor imagini.

Monitorul, de tipul TFT-LCD, este bombardat cu impulsuri provenite din surse diferite, doua canale de televiziune, sau un DVD si un GPS, de exemplu. Apoi, cu ajutorul unei tehnologii Bosch imaginile sunt separate astfel incat, in functie de unghiul de vizualizare, poti vedea cu totul altceva decat cel de langa tine.

SPLITVIEW, numele dat noii inventii, va fi aplicata deocamdata doar pe LCD-urile masinilor, primul producator care o va introduce fiind Mercedes, pentru modelele S Class. Astfel, soferul poate proiecta harta traseului, in timp ce, pe acelasi ecran, pasagerul din dreapta poate viziona un film.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: