Idei de afaceri: bani din filme postate pe YouTube

Data publicarii: 12-12-2008 | Afaceri

La doar un an dupa ce YouTube si-a invitat utilizatorii sa devina parteneri de afaceri, cei mai fideli si talentati membri au inceput deja sa castige sume consistente de bani, exprimate in unele cazuri in sase cifre platite in dolari.

O demonstreaza Michael Buckely, un comediant amator care si-a dat seama ca poate trai mai bine din postarea de filmulete decat din meseria de administrator la o casa de productie muzicala. Pentru el crearea de scene amuzante plasate pe YouTube a devenit un adevarat job full time.

Ideea i-a venit dupa ce a participat la o serie de emisiuni umoristice organizate de o televiziune locala. Varul sau a inregistrat aceste emisiuni si le-a postat pe internet. Succesul avut in mediul virtual a fost de cateva ori mai mare decat cel de la televiziune, in timp ajungand sa aiba peste un milion de vizionari.

Tot ce i-a trebuit pentru a-si incepe afacerea a fost o camera de luat vederi alaturi de alte cateva dispozitive electronice si o conexiune la interent. Dupa ceva mai mult de un an de activitate Buckley a ajuns sa castige peste 100.000 dolari anual, bani veniti exclusiv din reclama atrasa de filmuletele sale.

Oficialii YouTube, serviciu cumparat de Google in 2007, au spus ca au zeci de mii de membri inscrisi in programul de parteneriat, unii dintre ei ajungand sa-si transforme hobby-ul intr-o afacere de cateva zeci de mii de dolari pe luna.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: