Primele poze oficiale cu noul BMW Z4 Roadster

Data publicarii: 15-12-2008 | Auto

BMW a dat publicitatii primele fotografii cu noua generatie a lui Z4 Roadster, model care este programat sa isi faca aparitia la inceputl lunii viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, iar in showroom-urile dealerilor incepand cu februarie 2009.

Dintre schimbarile majore fata de generatia anterioara este acoperisul, care s-a transformat dintr-un soft top intr-un hard top pliabil si retractabil al carui intreg proces de inchidere sau deschidere are loc in 20 de secunde. In plus, geamurile laterale sunt acum cu 40% mai mari decat cele ale generatiei anterioare, iar luneta a castigat 52 de procente in comparatie cu cea a actualului Z4 Roadster.

Noul Roadster va dispune de trei motorizari de top: Z4 sDrive23i (204 CP), Z4 sDrive30i (258 CP) si de Z4 sDrive35i twin-turbo (306 CP). Acest ultim propulsor poate beneficia, la cerere, de ultima generatie a cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj BMW Sport Automatic cu sapte rapoarte si de padele in spatele volanului. Pentru toate celelalte motorizari, cutia standard este manuala si are sase trepte. Performantele dinamice ale versiunii sDrive35i sunt foarte bune, cu doar 5.3 secunde pentru 0-100 km/h si cu o viteza maxima constructiva de 240 km/h.

Galerie foto BMW Z4 Roadster:
  • BMW Z4 Roadster

    BMW Z4 Roadster

  • BMW Z4 Roadster

    BMW Z4 Roadster

  • BMW Z4 Roadster

    BMW Z4 Roadster

  • BMW Z4 Roadster

    BMW Z4 Roadster

  • BMW Z4 Roadster

    BMW Z4 Roadster

George Trifu